Het logo van Veiligheidsregio referentie architectuur

risicoreducerende maatregelen

Eigenschappen

Label (nl)risicoreducerende maatregelenMaatregelen die zorgen voor het stroomlijnen van processen en het reduceren dan wel voorkomen van risico’s.
Synoniem (nl)risicoreducerende beheersmaatregelenMaatregelen die zorgen voor het stroomlijnen van processen en het reduceren dan wel voorkomen van risico’s.
Definitie (nl)Maatregelen die zorgen voor het stroomlijnen van processen en het reduceren dan wel voorkomen van risicoDe verwachte gevolgen van een bepaalde activiteit voor mensen, milieu en economie. Risico wordt vaak uitgedrukt in een combinatie van (kans op) gebeurtenis en mogelijke gevolgen.’s.
BronHandreiking Veiligheid Ondergrondse Bouwwerken 2013, Webitem 3. Begrippenlijst
Datum vaststelling2013, actualisatie 2019
Vastgesteld doorIFVDe landelijke ondersteuningsorganisatie voor de veiligheidsregio's. De organisatie ondersteunt de veiligheidsregio's bij het versterken van de brandweerzorg en de aanpak op het terrein van de rampenbestrijding en crisisbeheersing.
StatusVastgesteld

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
risicoreducerende maatregelenMaatregelen die zorgen voor het stroomlijnen van processen en het reduceren dan wel voorkomen van risico’s.Breder
risicoreducerende maatregelenMaatregelen die zorgen voor het stroomlijnen van processen en het reduceren dan wel voorkomen van risico’s.Lid van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt


Rdf.jpg