Het logo van Veiligheidsregio referentie architectuur

scenario

Eigenschappen

Label (nl)scenarioEen mogelijk verloop van een incident, of – meer precies – een verwacht karakteristiek verloop van een incidenttype vanaf de basisoorzaken tot en met de einduitkomst. Een scenariobeschrijving geeft een gestructureerde beschrijving van de gebeurtenissen die consequenties hebben voor de regionale veiligheid, de oorzaak daarvan, de context en de gevolgen.
Definitie (nl)Een mogelijk verloop van een incident, of – meer precies – een verwacht karakteristiek verloop van een incidenttypeEen gebeurtenis die de gang van zaken op een bepaalde manier verstoort. Het soort van verstoring wordt bepaald door de werkingsmechanismen van de directe oorzaak en de directe gevolgen. Naast fysische, chemische en biologische werkingsmechanismen worden ook sociaal economische en politieke werkingsmechanismen onderscheiden. vanaf de basisoorzaken tot en met de einduitkomst. Een scenariobeschrijving geeft een gestructureerde beschrijving van de gebeurtenissen die consequenties hebben voor de regionale veiligheid, de oorzaak daarvan, de context en de gevolgen.
BronHandreiking Regionaal Risicoprofiel
Datum vaststelling5 november 2009
Vastgesteld doorPolitie, NVBR, LO CGS, GHOR NederlandBehartigt de belangen van de GHOR-regio’s en de andere partijen die op landelijk niveau bij de GHOR betrokken zijn.
StatusVastgesteld

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
scenarioEen mogelijk verloop van een incident, of – meer precies – een verwacht karakteristiek verloop van een incidenttype vanaf de basisoorzaken tot en met de einduitkomst. Een scenariobeschrijving geeft een gestructureerde beschrijving van de gebeurtenissen die consequenties hebben voor de regionale veiligheid, de oorzaak daarvan, de context en de gevolgen.Lid van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
scenarioanalyse (Begrip)Breder731aaf3d-c8bc-4082-affa-4a28cd1a633dEen mogelijk verloop van een incident, of – meer precies – een verwacht karakteristiek verloop van een incidenttype vanaf de basisoorzaken tot en met de einduitkomst. Een scenariobeschrijving geeft een gestructureerde beschrijving van de gebeurtenissen die consequenties hebben voor de regionale veiligheid, de oorzaak daarvan, de context en de gevolgen.


Rdf.jpg