Denk mee met VeRA 2

Ga naar: navigatie, zoeken

Over dit discussiebord

Praat mee met VeRA 2

Door op "Onderwerp toevoegen" te klikken gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze wiki.

Helpdeskcomponent dekt lading niet

1
SLos (Overlegbijdragen)

Bij het opvoeren van applicaties en koppeling ervan aan de bestaande set aan referentiecomponenten komen we niet (goed) uit met de huidige Helpdeskcomponent. Vb. Monitoring, scripting en ontwikkeltooling kunnen we hierop slecht plotten. Voorstel om een component toe te voegen voor 2e en 3e lijns ICT activiteiten.

Referentiecomponent voor Gegevensdefinitie

1
VvanNeerven (Overlegbijdragen)

Applicatieve functie: Gegevensdefinitie betekent: Functionaliteit om gegevens eenduidig te definiëren (Meta Data Management).

Bij de VRU wordt Datastorelinker als ETL tool om informatiegestuurd te kunnen werken (BI). Datastorelinker zorgt ervoor dat data van een of meerdere bronnen worden ontsloten en eenduidig gedefinieerd worden om te kunnen kopiëren naar de datawarehouse.

Referentiecomponent ontbreekt hierin.

Voorstel: Appl. functie Gegevensdefinitie wordt omgezet naar Referentiecomponent: Gegevensdefinitie component?

Kwaliteitsmanagement component

1
VvanNeerven (Overlegbijdragen)

Nav vraag Ricardo Kleijweg (VRU): GHOR beheert kwaliteitsmanagement in Mavim en zet alle processen in Mavim ter evaluatie. Vanuit de VeRA bestaat bedrijfsfunctie evaluatie met appl. functie Voice logging, valt hier volgens definitie niet onder, maar kwaliteitsmanagement is wel een belangrijk aspect van de Veiligheidsregio.

We missen dit component: onder welke secundaire functie zou deze geplaatst moeten worden? Voorstel: Onder organisatie, wellicht koppeling met Business Proces Management (lees: kwaliteitsmanagement in Mavim).

Verzoek toevoegen ZTC en PDC aan Vera

1
Guus Welter (Overlegbijdragen)

Aanleiding is vraag Mike Matla 18 mei Viadesk "...ZTC gericht op de VeRA Is er iemand die dit al heeft en wil delen?" Voorstel is verder te gaa: opnemen ZTC en PDC in Vera. Zaakgericht werken is al in het kennismodel van Archimate/Vera verwerkt. Zie de toelichting in Gemmaonline:

https://www.gemmaonline.nl/index.php/Procesarchitectuur_Relatie_met_zaakgericht_werken

  • Bij zaakgericht werken wordt in plaats van de term "dienst" of "service" ook wel de term "product" gebruikt. In ArchiMate (en in het GEMMA kennismodel) bestaat een product uit een verzameling van een of meerdere (bedrijfs)services met het bijbehorende contract c.q. de leveringsvoorwaarden.
Er zijn geen oudere onderwerpen